Tilbake Twitter Facebook

Gjøvik (J) og Nærbø Postenserievinnere

I FRAMOhallen i Bergen har de beste 14-årslagene fra landets 7 regioner kjempet om medaljer og premier i Postenserien. Denne gang var det Gjøvik HK som var best i jenteklassen, mens Nærbø var sterkest da guttefinalen skulle avgjøres. 

I de innledende kampene, som ble spilt fredag og lørdag, endte Ski og Nærbø som de de beste lagene i pulje 1 gutter, mens Sandefjord TIF og Vestli kapret de to første plassene i pulje 2. 

Dermed ble semifinalene i gutteklassen slik: 
Ski - Vestli og Sandefjord TIF - Nærbø. Ski vant den første med sifrene 29-16, mens Nærbø vant sin kamp 21-14. Bronsefinalen mellom Sandefjord TIF og Vestli var reprise fra de innledende kampene. Og avstanden mellom lagene var tilnærmet lik: I gruppesillet vant Sandefjord TIF 25-14, og i bronsefinalen ble sifrene 25-17. Bronsemedaljene gikk altså til laget fra Region Sør. 

I guttefinalen viste Nærbø at de var best da det gjaldt som mest. Mens laget fredag tapte 16-25 mot Ski, ble det i finalen seier med sifrene 24-19. Nærbø hadde kampen i sin hule hånd gjennom det aller meste av tiden. Laget ledet 12-6 til pause, og var en stund i andreomgangen hele 14 mål foran. Klar seier og fortjent gull til Nærbø, og sølvmedaljer til Vestli denne gang.

Jentenes
gruppespill endte med Runar og Eidsvold Turn som de to beste i pulje 1, mens Gjøvik HK og Austrått to de to første plassene i pulje 2. I semifinalene sikret Austrått finaleplass ved å beseire Runar 23-13, mens Gjøvik HK tok seg til finale ved å vinne 20-18 mot Eidsvold Turn. Bronsefinalen mellom Runar og Eidsvold Turn endte med seier til Runar, som vant 22-20. ( I gruppespillet vant Runar 19-17).  

Jentefinalen mellom Gjøvik HK og Austrått ble en kamp der Gjøvik-jentene til slutt var klart best (i gruppespillet endte kampen mellom lagene med 18-17 til Gjøvik). Laget tok over initiativet etter snut ti minutter av finalen, og lot senere aldri Autstrått komme tilbake. I stedet økte Gjøvik sin ledelse, og til slutt kunne laget juble for seier og gullmedaljer etter å ha vunnet 23-14. Sølvmedaljene til Austrått. 

Gjøvik HK-jentene som vant Postenserien 14. Foto: Tove Lise Mossestad
 
Nærbø-guttene som vant Postenserien 14. Foto: Tove Lise Mossestad

28.04.2013 16:48, Svein Andresen