Tilbake Twitter Facebook

Karl Erik Bøhn er død

Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om at Karl Erik Bøhn er død, 49 år gammel. Han sovnet inn på Tønsberg Sykehus natt til søndag 2. februar.

Karl Erik fikk diagnosen akutt myelogen leukemi 2. februar i 2013 var han var med en gang åpen om sin sykdom. Han kjempet en heroisk kamp mot sykdommen hver eneste dag, og selv etter at han i desember fikk beskjed om at livet ikke kunne reddes var han beundringsverdig i sin åpenhet. Hans modige innstilling til sykdommens nådeløse utgang og hans sterke budskap om sin innstilling til livet og livets slutt gjorde sterkt inntrykk på oss alle. Hans omsorg for alle rundt ham vitner om et fantastisk menneske som ga av seg selv. For dette vil han bli husket lenge.

Karl Erik hadde sin aktive karriere i Sandefjord og vant både serie og cup med klubben. Han fikk i alt 126 A-landskamper for Norge som spiller i perioden 1986-1993 (i tillegg til 11 yngrelandskamper).


Karl Erik var utdannet lærer og jobbet ved toppidrettslinja ved Sandefjord videregående skole.

Etter at spillerkarrieren var lagt på hylla begynte Karl Erik som trener. Han var assisterende landslagstrener for Norge i perioden 1994-97 og klubbtrener for Larvik HK, Drammen HK og Györ. Da han fikk diagnosen i januar 2013 hadde han akkurat ledet Ungarn til EM bronse i Serbia.

Han ble kåret til sesongens håndballprofil i Norge i 2013, og var en del av sesongens trenerteam som Larvik-trener i 2008-09 og 2009-10.

Det er ufattelig trist at han nå er borte. Våre tanker går til hans nærmeste familie. Vi i håndballfamilien skal ta med oss Karl Erik sin kampvilje og livsmotto om å "leve livet". 


Vi lyser fred over hans minne.

Norges Håndballforbund

Karl-Arne Johannessen
President

02.02.2014 11:00, Svein Andresen