Tilbake Twitter Facebook

Landsturneringen inntar Stjørdal

Alt ligger til rette for store idrettsprestasjoner og idrettsglede på høyt nivå under Landsturneringen i håndball og fotball for utviklingshemmede som arrangeres i Stjørdal fra 29. - 31. august. Mer enn 1300 deltakere fra Alta i nord til Stavanger og Arendal i sør har meldt sin ankomst. 

Hele 59 fotballag og 32 håndballag deltar. 

Her er lagene inndelt i jevne puljer, for at den enkelte skal få oppleve mestring på sitt nivå. Det vil bli spilt 200 fotbalkamper og 100 håndballkamper, så her blir det stor aktivitet!

Aktiviteten på fotball- og håndballbanen er viktig, men like viktig er den sosiale og glade rammen rundt arrangementet.

Dette er landets absolutt største arrangement for utviklingshemmede og gjennomføres i samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund.

I år er det 23 år siden første Landsturnering ble arrangert (på Levanger) og deltakelsen har økt fra år til år. Grunnen til det er at aktiviteten i lagene over hele landet har en økning, ved at enkeltklubber og kretser/regioner tar godt vare på denne utøvergruppen!

En velorganisert arrangementskomite med Tore Rømo i spissen har arbeidet over et år for å få på plass alle viktige brikker i et så stort arrangement og en stor gruppe Stjørdalinger er her involvert i en kjempemessig dugnad fra fredag til søndag! 

Programmet for Landsturneringen i Stjørdal:

Fredag 29. august

Kl. 11.00 – 14.00: Konferanse i auditoriet ved Ole Vig videregående skole (NB! Konferansen er fullbooket – 230 deltakere)
- Geir Lippestad om «Verdier, toleranse og menneskeverd»
- Emil Sørheim fra Åfjord. Emil er rullestolbruker og har vært aktiv i flere idretter, blant annet håndball (rullestol – der han har spilt med stående lagkamerater i Åfjord), kjelkehockey, sitski (sittende alpint) og håndsykling. Han er bare 17 år, men har allerede rukket å få med seg VM og Paralympics i Sochi 2014. Emil er en reflektert ungdom som virkelig brenner for at flere funksjonshemmede, spesielt ungdom, skal bli fysisk aktive.
 

Kl. 17.00 – 19.30 Landsturneringen åpner, med parade i Stjørdals gater og Åpningsshow Stjørdalshallen

Lørdag 30. august:

Kl. 09.00 – 16.00 Håndballkamper i Stjørdalshallen og fotball på Øverlands Minne og Nye Blink-banen
Kl. 18.30 – 11.00 Bankett på Rica Hell

Søndag 31.august:

Kl. 08.30 – 14.30 Håndballkamper i Stjørdalshallen og fotball på Øverlands Minne og Nye Blink-banen
Kl. 11.30 – 15.00 Premieseremonier i foajeen i Stjørdalshallen


Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund er opptatt av inkludering og integrering og at alle skal få mulighet til å finne glede i fysisk aktivitet. Landsturneringen i fotball og håndball er et bevis på det!!

28.08.2014 17:30, Svein Andresen