Tilbake Twitter Facebook

Furorestipend til Boge Solås

Sunnfjordingen Kjerstin Boge Solås (bildet) ble i oktober tildelt Sparebankstiftinga sitt Furorestipend for 2014 og 50 000 kr. 16-åringen fra Dale har vært fast inventar på LK96-landslaget, og er en sentral spiller for serieleder Førde i 2.divisjon.

Furorestipendet blir delt ut årlig av Sparebankstiftinga Sogn og Fjordane til talenter i alderen 15-30 år innenfor 3 kategorier: kultur, idrett og åpen klasse. Kjersti Boge Solås er født på nyttårsaften i 1997, og er kun timer fra å være -98 modell. Det betyr at hun konkurrerer om landslagsplass med spillere som kan være nærmere 2 år eldre. Debuten på landslaget kom i juli 2013, og på NHFs offisielle landskampstatistikk står hun bokført med 5 junior- og 21 ungdomslandskamper.

- Jeg så tidlig at Kjerstin var et stort talent, og prøvde å spille inn at hun burde være aktuell for talentsamlinger allerede som 13-14 åring. Hun har en enorm vilje og en god fysikk. I tillegg er hun flink å sette seg mål og samtidig gjøre det som er nødvendig for å innfri målene. På håndballbanen er hun ekstremt bra i forsvarsspillet, og har et veldig bra fotarbeid i forhold til størrelsen. Hun har stor vinnervilje, og har absolutt potensiale til å bli elitespiller, sier Jonny Pedersen som har trent stipendvinneren fra hun var 13 år.

Pedersen har hatt det sportslige ansvaret i Dale siden Boge Solås var 10 år, og trener i dag damelaget i 3.divisjon hvor bakspilleren deltar på omtrent annenhver kamp grunnet partnerklubbsamarbeid. Hovedarenaen for stortalentet er 2.divisjonslaget til Førde, som var svært nære på å rykke opp i 1.divisjon forrige sesong. Først i ordinær kvalifiseringskamp mot Randesund hvor det ble 1-måls tap, og det samme skjedde i ekstrakvalifisering mot Fjellhammer da Selbu trakk laget sitt.

- Kjerstin har spilt 2.divisjon med Førde fra den dagen hun fylte 16 år. Hun er enormt treningsvillig og har et særdeles bra teknisk reportoar. Styrken hennes er foreløpig i forsvarsspillet, hvor hun blant annet har en veldig god fysikk. Potensialet er stort, men hun kan utnytte det enda mer i angrepsspillet. For å bli en toppspiller er det viktig å takle motgang da utviklingen vil gå litt i trappetrinn, og foreløpig virker det som Kjerstin takler det bra. Hun er kommet lengre på sitt aldersnivå enn for eksempel June Andernæs, som endte opp på elitenivå og landslaget, sier Førde-trener Øyvind Indrebø.

Les artikkel om vinneren av Furorestipend 2014.

05.11.2014 15:33, Torbjørn Iversen