Tilbake Twitter Facebook

Juniorlandslaget ubeseiret i VM-kvalifiseringen

Norge ble gruppevinner i VM-kvalifiseringsgruppe 4 etter seier over Estland, Island og Litauen i kvalifiseringshelgen på Island. Nå er August Pedersen(bildet) og resten av LM94 klare til VM i Brasil!

Juniorgutta var klare til sommerens U21-VM i Brasil med et poeng i søndagens kamp mot Litauen og det var sultne gutter som inntok hallen på Island for siste gang denne helgen. Selv med litt trøblete forsvarsspill i starten av kampen, skulle Litauen vise seg å bli en enkel motstander for de norske gutta og det ble komfortabel seier til slutt. 

Trener Jonas Wille var naturligvis meget glad for at Norge har kvalifisert seg til VM etter kampslutt, selv om de norske gutta ikke spilte optimalt fra start.

 - Starter kampen litt rufsete i forsvar, men vi var såpass mye bedre enn de og scorte mål hele tiden. Det var ingen tvil om at vi var det beste laget og vi blir bedre defensivt etter hvert. Vi spiller ingen god forsvarskamp, men offensivt er det bra. Møter ikke et veldig sterkt lag, men synes vi kommer opp i såpass bra nivå i en midtperiode av kampen at vi parkere dem rimelig greit, fortalte Jonas Wille etter kampen. 

Fokuset og profesjonaliteten til spillerene har imponert trenerteamet i helgen og Jonas Wille har mange lovord å komme med om de unge guttene som nå er klare for VM.

 - Inge Aas Eriksen lå på hotellet med feber, så Håkon Ekren fikk prøve seg fra start og var suveren fremover. Sammen med Gøran S. Johannessen løste de to oppgavene i angrepsspillet bra. Aksel Horgen har igjen 100% uttelling og har faktisk bare en skuddbom gjennom hele turneringen. Det viktigste var å få et poeng og komme seg til VM og vi er veldig fornøyd med at vi klarte det, nå kan vi jobbe frem mot et VM i Brasil. Vi i trenerteamet er veldig godt fornøyd med fokuset og profesjonaliteten spillerne har vist i helgen, avsluttet Wille.

Vi gratulerer LM94 med plass i sommerens VM i Brasil!

 

Kampfakta

Litauen-Norge, VM-kvalifisering

Resultat: 29-39(14-22)

Utvisninger: Litauen 3 x 2 min, Norge 5 x 2 min

 

Norge

August Baskår Pedersen 9, Kristian Rammel 9, Aksel Horgen 7, Håkon B. Ekren 6, Mathias Grubba 2, Eirik Køpp 2, Stig Tore Moen Nilsen 2, Benjamin Herseth 1, Gøran S. Johannessen 1, Egil Holmstad, Lasse Indergård Balstad, Inge Aas Eriksen, William Nilsen-Nygaard, Herman G.R. Vildalen, Håvard Åsheim, Torbjørn S. Bergerud.

Litauens toppscorer: Gerdas Barbarskas, 11 mål.

Juniorgutta klar for VM i Brasil! Her er laget etter kval-seirene på Island. Foto: Tonje Jelstad

11.01.2015 16:15, Britt Inga Thirud Gjerde