Tilbake Twitter Facebook

Kval til GRUNDIGligaen Kvinner og Menn

HK Halden er på god vei mot en ny sesong i GRUNDIGligaen Kvinner allerede før returmøtet med Rælingen. Søndag møtes Follo HK og Bækkelaget Håndball Elite til første kamp om plass i GRUNDIligaen Menn 2015-16.

Kvalifisering til GRUNDIGligaen Kvinner
Rælingen måtte tåle at HK Halden var klart best da disse to lagene møttes i Marikollhallen tidligere i uka. Til slutt ble Halden-seieren hele 34-24. Det betyr nok at løpet er kjørt for Rælingen i forhold til mulig opprykk i denne omgang, men kampen skal spilles – og Rælingen-laget vil nok gjøre sitt ytterste for å avslutte en god sesong på en bra måte.
Kampen i Remmenhallen spilles søndag 12. april kl 1830.

Kvalifisering til GRUNDIGligaen Menn
Etter en særs spennende avslutningsrunde i 1. divisjon Menn, var det Follo HK som til slutt sikret seg retten til å kjempe om retur til GRUNDIGligaen. Men laget skal møte ”nabo” Bækkelaget Håndball Elite i to kamper, og det kan bli tøft å ta seg tilbake. Riktignok har Bækkelaget Håndball Elite hatt en uventet svak sesong, sterkt preget av skader, men laget har vist bedre takter i siste del av sesongen, og fra Bækkelagsleiren melder om en langt mer skadefri tropp enn på lenge…
Tradisjonelt har laget fra ø verste nivå vært best i kvalifiseringskampene. Bare i 2008-09 var det 1. divisjonslaget som gikk seirende ut av duellen. (Oppsal beseiret Sandefjord TIF). For Follo HK er dette 3. gang klubben er i kvalifisering som lag fra 1. divisjon siden 2004-05 (uten å lykkes i å rykke opp). I tillegg har klubben spilt i to kvalifiseringer som elitelag, og begge ganger beholdt de plassen.
Kampen i folloTRYKK Arena spilles søndag 12. april kl 1800. Returoppgjøret spilles i Oppsal Arena 19. april kl 2000.

10.04.2015 11:56, Svein Andresen