Tilbake Twitter Facebook

Håndballgutta er EM-klare!

Håndballgutta v beseiret Tyrkia 26-22 på bortebane onsdag. Thomas Kristensen (bildet) ble norsk toppscorer med åtte fulltreffere. Krotia beseiret Nederland, og dermed er det klart at Kroatia og Norge fra gruppen 1 deltar i EM i januar.

Tyrkia har tapt alle sine kamper i kvalifseringen og ligger helt sist på tabellen. Laget hadde ingen mulighet til å skaffe seg EM-billett, men gjorde det likevel ikke lett for våre Håndballgutter. Norge hadde kontroll hele kampen og det var aldri tvil om hvilket lag som var det beste. Tyrkerne trakk ned tempoet og spilte gå-håndball i lange perioder. Det ble de norske gutta delvis med på, for så å sette opp farten og løpe inn kontringer igjen.
- Vi er glade for seieren, men kan ikke si oss fornøyd med prestasjonen i dag. Det ble for mange skuddbom og enkle feil i angrep. I forsvar spilte vi bra i første omgang, men vi klarte ikke holde samme nivå etter pause. Nå skal vi jobbe videre frem til søndag for å gjøre en bedre kamp i Trondheim, sier landslagstrener Glenn Solberg. 

TV-seerne i Norge fikk aldri sett de første 18 minuttene av kampen på grunn av signalfeil fra Tyrkia, men på stillingen 8-5 til Norge kom bildene til de tusen hjem som ville følge det norske laget. Til pause hadde ledelsen økt til 12-10 i norsk favør.

Etter hvilen kom Norge best i gang, så hentet tyrkerne opp noe av ledelsen før de norske gutta skaffet seg en femmålsledelse midtveis i omgangen. Etter dette var det aldri tvil om at Christian Berges unge mannskap skulle sikre seg seieren og to viktige poeng for å nå sesongens store mål; å skaffe seg plass i EM i Polen i januar. 

Det ble høyrekantenes dag, for det var Thomas Kristensen og Kristian Bjørnsen som sto for halvparten av de norske målene i denne kampen.

Ettersom Kroatia vant sin kamp mot Nederland, er det helt klart at Håndballgutta følger kroatene til EM i Polen i januar - uavhengig av resultatene i den siste spillerunden.

Søndag møtes Norge og Nederland i en fullsatt Trondheim Spektrum kl. 18.15. Da skal Viasat selv produsere TV-bildene til glede for norske TV-seere.

---

Kampfakta
Kvalifisering til EM i Polen 2016
Tyrkia - Norge 22-26 (10-12)
Ankara, Tyrkia

Norske målscorere: Thomas Kristensen 8, Kristian Bjørnsen 5. Magnus Jøndal 3, Kent Robin Tønnesen 3, Sander Sagosen 2, Stian Brevik 2, Bjarte Myrhol 1, Christian O´Sullivan 1, Harald Reinkind 1.

Toppscorer Tyrkia: Volkan Caliscan 8 mål.

Utvisninger: Tyrkia 4x2 minutter, Norge 3x2 minutter.

10.06.2015 19:55, Kirsten Birkeland