Tilbake Twitter Facebook

Storseier til Håndballgutta!

Håndballgutta med Kent Robin Tønnesen (bildet) som anfører, levnet ingen tvil; Norge vant 38-24 i den avsluttende EM-kval-kampen mot Nederland. Et fullsatt Trondheim Spektrum fikk oppleve en god kamp av Håndballgutta. 

Landslagssjef Christian Berge var naturlig nok godt forøyd med gutta etter 14-målsseieren.
- I dag fikk vi gode svar etter en mindre god kamp på onsdag i Tyrkia. Det var mye bra, og spesielt morsomt med Torbjørn Bergerud i mål og Kent Robin Tønnesen som klinket til med 11 scoringer, sa Berge.

Litt eksperimentering gjorde lagledelsen også underveis i kampen og det viste seg at det fungerte godt.

Trønderen Berge synes det var ekstra stas å lede laget sitt i hjembyen. - Det var utrolig moro og strålende levert av publikum og arrangør, avsluttet han.

Norge scoret først, og bortsett fra at Nederland litt senere utliknet til 1-1, var de norske gutta på hugget og i føring; Etter 10 minutter 7-3, halvveis i 1. omgang 10-6 - til pause 19-11.
Etter hvilen var målutviklingen slik; 5 minutter: 21-13, 15 minutter: 23-17, 25 minutter: 34-22 og slutt: 38-24. 

Kent Robin Tønnesen viste fram storslegga i startfasen, noterte seg for fem scoringer i første omgang, og stoppet ikke med det. Totalt endte han med 11 scoringer i denne kampen. I mål fikk Torbjørn Bergerud tillit fra start. Han takket for muligheten, og var så avgjort blant lagets beste. Laget fungerte bra i forsvar, og viste i angrep fram flere lekre detaljer, blant annet med fine frispillinger og avslutninger som fikk fra applaus fra et fullsatt Trondheim Spektrum. Trønderne fikk også oppleve at byens egen spiller, Lasse Balstad fikk sin debut-kamp i seniortrøya. 

Alt i alt ble det hele en trivelig kamp og forestilling i Trondheim Spektrum. Håndballgutta trygget 2. plassen i EM-kval-gruppa (Kroatia avsluttet sine kval-kamper med 40-26 motTyrikia), og kan forberede seg til EM i Polen 2016. Fredag 19. juni får vi vite hvilke motstandere laget får i EM. 

Kent Robin Tønnesen fikk prisen som Norges beste i kampen. Hos Nederland var det Luc Stein som fikk prisen som bestemann. 

Kent Robin ble norsk toppscorer med sine totalt 11 mål. Nærmest han i målprotokollen kom Kristian Bjørnsen og Espen Lien Hansen, som begge noterte seg for 5 scoringer. Bjarte Myrhol scoret 4 mål, Sander Sagosen scoret 3 mål, Magnus Jøndal, Magyuns Gullerud  og Stian Brevik scoret 2 mål hver. Harald Reinkind scoret også to, det første var hans mål nr 100 i landslagstrøya. Norges to siste mål ble satt inn av Christian O'Sullivan og Gøran Søgård Johannessen.

For Nederland ble Arjan Haenen toppscorer med 7 mål.

Norge hadde 3 x 2 minutters utvisninger, Nederland 2 x 2 minutter.

Det var 3151 tilskuere i Trondheim Spektrum - helt utsolgt.

Torbjørn Bergerud gjorde en god kamp i Norges mål. Foto: Terje ANthonsen
Kent Robin Tønnesen, Norges beste. Foto: Terje Anthonsen
Lasse Balstad debuterte på hjemmebane. Foto: Terje Anthonsen
Sander Sagosen scoret og serverte på hjemmebane. Foto: Terje Anthonsen
Gøran S. Johannessen - konsentrert. Foto: Terje Anthonsen
Kaptein Bjarte Myrhol. Foto: Terje Anthonsen
Espen Lie Hansen. Foto: Terje Anthonsen
Scoringsjubel på Norges benk. Foto: Terje Anthonsen
Norges tropp til kampen mot Nederland. Foto: Terje Anthonsen

14.06.2015 19:48, Svein Andresen