Tilbake Twitter Facebook

Rælingen til GRUNDIGligaen

Rælingen har bekreftet at de overtar plassen etter Storhamar i GRUNDIGligaen kommende sesong. Første kamp blir hjemme i Marikollhallen mot Nordstrand søndag 6. september.

Storhamar har bekreftet at de ikke vil anke Forbundsstyrets vedtak om å opprettholde beslutningen om å flytte laget ned i 1. divisjon, og Rælingen har bekreftet at de ønsker å overta den ledige plassen. Den er klubben tilbudt på bakgrunn av at laget spilte kvalifisering til GRUNDIGligaen mot Halden i vår, men tapte denne. Foreløpig er ikke klubbens søknad om eliteserielisens behandlet, men det er ventet at det vil skje innen midten av august.

Rælingen har en god stund vært kjent med at de kunne få tilbud om å spille på det øverste nivået i Norge, og det har vært jobbet iherdig i klubben for å skaffe de nødvendige grunnlagene til å kunne takke ja på, både sportslig og økonomisk. 
- Trenerne og den sportslige ledelsen har jobbet intenst for å skaffe oss et sportslig grunnlag vi kunne si ja på. Vi har også klart å få på plass et økonomisk grunnlag for å sikre et ja til plassen på rekordtid. Naturligvis må det jobbes videre for å forbedre budsjettet ytterligere gjennom sponsormarkedet, sier leder i klubben, Geir Vestrheim.

På arrangementssiden planlegger klubben å dra nytte av erfaringene som Lillestrøm Topphåndball besitter etter å ha spilt foregående seesong i eliten.
- Lillestrøm er vår samarbeidspartner på herresiden, og således var mange av klubbens ildsjeler involvert i eliteseriearrangementer allerede i fjor. Og ikke minst har vi et meget godt samarbeid med Rælingen kommune som bidrar for å sikre spill i Marikollhallen den første sesongen. Enkeltpersoner tar nå kontakt med oss og spør om å få være med å bidra, så vi ser lyst på det som møter oss selv om det naturligvis er et stort steg, avslutter Vestrheim.

Terminlistene er oppdatert ved at Rælingen overtar Storhamar sine kamper. Det kan imidlertid bli behov for å justere enkelte tidspunkter, det er forventet å bli avklart i løpet av uke 32.

28.07.2015 10:16, Kirsten Birkeland