Tilbake Twitter Facebook

Finale i Skjærgårdslekene

Stian Andersen (til høyre) og Atle Halvorsen var i helgen i Skjærgårdslekene i forbindelse med opptak til årets Trainee gruppe. Paret endte opp med å dømme finalen i J18 klassen hvor Rælingen stakk av med seieren i kampen mot Stabæk.

I alle år har det vært tradisjon at også dommerne samles i den tradisjonsrike turneringen hos arrangørklubben Nøtterøy. Forberedelser til en ny sesong er viktig også for kamplederne.

Brorparten av toppdommerne deltok under turneringen, som også har blitt en arena for yngre dommere som sikter seg inn mot deltakelse i Trainee gruppen, som er en nasjonal utviklingsarena.

I årets turnering deltok Stian Andersen (Bergen Vest) og Atle Halvorsen (Fana), hvor de fikk muligheten til å kvalifisere seg til Trainee gruppen for dommere. Etter det, som ifølge paret var en noe rusten første kamp, satt dømmingen bedre og bedre utover.

- Det var nok en litt rusten begynnelse på turneringen, ja, men etter samtale internt i paret og med dommerutvikler, fant vi hverandre bedre og fikk satt kampene mer slik vi ønsker. Vi hadde en helt klar målsetning om å være finaleaktuelle, så at vi fikk satt samarbeidet og fikk kampene inn i vårt spor var viktig. At vi ender opp med finale i J18 klassen var veldig gledelig, sier Halvorsen.

Peter Smørdal (Haugen) og Stian Bye Pedersen (Søreide) deltok også på helgens samling, men grunnet sykdom fikk paret dessverre ikke vist seg frem i denne omgang.

I tillegg til de to nevnte parene deltok også Charles Whiteley (Os TF) og eks arnabu, Andreas Borge, samt Torbjørn Iversen (Apeltun) og Øystein Aam (Kjøkkelvik), som alle gjorde sine saker bra.

Gledelig var også prestasjonene til de deltakende lag fra Region Vest. Fyllingen gikk helt til topps i eliteklassen for herrer etter finaleseier 23-20 mot Allingsås. I semifinalen var det Haslum som måtte se seg slått av gultrøyene. Bæringene fikk revasje i bronsefinalen mot ØIF Arendal. I puljespillet startet gultrøyene med å slå 2.divisjonslaget Nærbø (30-19), som ble fulgt opp med tap mot divisjonskollega Halden (24-27). Siden et redusert Halden tapte mot Nærbø, ble det likevel finalespill på Andreas Gjeitrem & co.

Fana-damene gikk også helt til topps i klassen kvinner senior, hvor det i tur og orden ble seier mot Grane (23-19), Gjerpen (24-22) og Gjøvik (22-18). De var derfor allerede turneringsvinner før siste kamp mot Flint, som endte med klart tap. Tertnes fikk det litt tyngre i eliteklassen for kvinner, hvor et skaderammet lag måtte gi tapt for Storhamar (15-24) og Oppsal (17-28). Seieren i puljespillet kom mot Stabæk (22-20), før blåtrøyene måtte gi tapt mot Skrim (20-27) i kampen om 5.plassen.

11.08.2015 14:31, Tom Erik Lindhjem