Tilbake Twitter Facebook

Cupfinalene og Golden League til Nadderud Arena

Norges Håndballforbund har bestemt at årets cupfinaler for seniorer skal spilles i Nadderud Arena onsdag 30. desember. Golden League for Håndballgutta spilles samme sted.

Golden League for menn spilles i Nadderud Arena 5.-8. november. Da kommer herrelag i verdensklasse på besøk fra Frankrike, Danmark og Island. Landslagssjef Christian Berge ser frem til å spille landskamper i den nye arenaen på Bekkestua.
- Hallen er flott, og publikum kan glede seg til seks toppkamper med de største håndballprofilene i aksjon. Vi gleder oss til å spille kampene der og ta imot gjestene i Nadderud Arena, sier han.

Cupfinalene har i en årrekke hatt fast tilholdssted i Oslo Spektrum, men slik blir det ikke i 2015. Kostnadene ved å arrangere der har i flere år steget kraftig, og Oslo Kommune har avslått NHFs søknad om økonomisk støtte til å arrangere håndballfester i byens storstue.
- Selv i fjor med nesten full hall, er tallene fra cupfinalene blodrøde. Slik kan vi ikke fortsette, sier markedssjef i NHF Rasmus Aarflot.

Han forteller at signalene fra kommunen vedrørende økonomisk støtte til gjennomføring var gode, men at den endelige beslutningen likevel ble negativ.
- Vi kommer til å fortsette vår dialog med Oslo Kommune i håp om å få mulighet til å legge store arrangement til Oslo Spektrum senere år, sier han.

Det ligger en grundig vurdering bak valget av Nadderud Arena som cupfinalested, og Norsk Topphåndball (NTH) støtter beslutningen.
- Nadderud Arena er en hall som gir publikum gode opplevelser, og tilskuerne er tett på det som skjer på banen. Dessuten ligger alt til rette for gode TV-bilder fra kampene, slik at de som ser kampene hjemme i stua også får godfølelsen, sier styreleder Knut Waage i NTH. Han forteller at toppklubbene har vist forståelse for at det var nødvendig å finne en annen arena enn Oslo Spektrum, og at de fleste ønsket finalene plassert sentralt på Østlandet slik at flest mulig supportere kan delta uten for store reisekostnader eller tidsbruk.

Nadderud Arena tar rundt 2.000 tilskuere og har alle fasiliteter som det er behov for til de kommende arrangementene. Utover dette vil Norges Håndballforbund jobbe nært sammen med styret i Nadderud Arena for å se på ytterligere aktiviteter som styrker arrangementene, både på og utenfor arenaen.

- Vi ser på Nadderud Arena som en flott, moderne og fleksibel arena for våre kamper. Optimalt sett er publikumskapasiteten noe mindre enn ønsket, men av hensyn til økonomi, full hall og nærhet til Oslo/Østlandsområdet er dette likevel en god løsning for norsk håndball. Vi skulle gjerne lagt finalene til en hall med større kapasitet, men det er dessverre få å velge mellom i hovedstaden og området rundt. I stedet skal vi gjøre alt vi kan for å lage en flott ramme rundt kampene i Nadderud Arena, avslutter Aarflot.

Kontaktpersoner:
Norges Håndballforbund, markedssjef Rasmus Aarflot, tlf. 959 65 555.
Norsk Topphåndball, styreleder Knut Waage, tlf. 924 19 400.

12.08.2015 14:00, Kirsten Birkeland