Tilbake Twitter Facebook

Raballder dominerte i Eurogames

Med to gull, et sølv og en bronse gjorde Raballder Håndball rent bord under Eurogames i Stockholm 7.-8. august.

Som eneste norske håndballklubb deltok Raballder Håndball med 4 lag under EuroGames i Stockholm. EuroGames er et av verdens største idrettsarrangementer for LHGB-personer. Og i år deltok over 5 000 utøvere fra 71 nasjoner under lekene i den svenske hovedstaden.

Raballder-damene sikret norsk gull allerede før finalen, da de feide motstanderne av banen i gruppespillet og sikret finaleplass for både første- og andrelaget. Der sikret Raballder 1 seieren med 13-7 mot Raballder 2.

På herresiden møttes de to Raballder-lagene i semifinalen, og det var derfor utelukket med dobbelt norsk. Det ble i stedet bronsefinale mot Danmark på Raballder 2, en kamp som skulle bli svært jevn og spennende, men Raballder 2 vant 18-17.

For Raballder 1 ble turneringen en parademarsj,. Laget vant samtlige kamper med minimum ti mål.
Den jevneste kampen var finalen hvor Sveits "kun" tapte 26-16 mot Raballder-gutta. Raballder hadde sterkt forsvarsspill og kjørte over sveitserne i angrep. At seieren ikke ble større kan sveitserne takke sin gode målvakt for.

Med Eurogames i Stockholm er Raballder i full gang med sesongoppkjøringen til kommende sesong. Alle Raballders fire lag ønsker nye spillere velkommen på trening.

Raballder som gjorde nesten rent bord i Eurogames i Stockholm. Fotos: Jonas Hellsén 

13.08.2015 18:30, Svein Andresen